Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lyonesse
Ik heb ergens een hele grove rekenregel zien staan: je gaat uit van een voor het werk normaal maandsalaris en vermenigvuldigt dit met 20. Vervolgens reken je dat terug naar het beschikbaar aantal uren.
Oftewel: een maandsalaris van een 36-urige werkweek x 20 = je bruto jaarinkomen. Dat reken je terug naar bijvoorbeeld 48 weken (4 weken voor vakantie) van 36 uur.
Groeten, Renée
|
Hmm, is dit een horeca specifieke rekenregel? Zonder verstand te hebben van het horeca vak (behalve mijn klant-perspectief

) is m.i. een rekenregel gebaseerd op maandinkomen nonsens. De enige juiste methode is de markt van vraag en aanbod, oftewel wat is de klant bereid te betalen. Dit is een kwestie van benchmarken, en bepalen of je aan de bovenkant (jezelf onderscheiden op kwaliteit) of aan de de onderkant (onderscheiden op prijs) wilt opereren. Of ergens daartussenin uiteraard.
Het uurtarief dat daaruit komt kun je altijd proberen terug te rekenen naar een maandsalaris, en dat kan meewegen in de beslissing om al dan niet de stap te nemen.