Op de
lancelots-site en op de site van de
Belastingdienst staan de zaken waarnaar voor de verschillende belastingen wordt gekeken. Het aantal opdrachtgevers en het aantal uur is niet (alleen) maatgevend.
Dan voor wat betreft de formulieren: het gaat altijd om een schatting, je mag er dus naast zitten.
Ben je van plan fulltime te gaan ondernemen? Het rekensommetje voor de uren is dan simpel: je neemt weleens vakantie (maar als starter natuurlijk nooit lang en vaak

), je bent weleens ziek, er zijn door het jaar weleens feestdagen, je moet weleens naar de tandarts, de dokter en/of een begrafenis. Als je in alle gekheid 10 weken per jaar niks zou doen, hou je er nog 42 over van 40 uur ieder en da's al 1.680 uur.
Je hoopt natuurlijk altijd op veel klanten, maar hoeveel denk je er in alle redelijkheid te kunnen krijgen? 2? 20? 200?
Je kunt ook terugrekenen vanuit je aantal uren; als je meer dan 50% declarabele uren hebt, doe je het aardig. Ga dus aan de veilige kant zitten en baseer het aantal klanten op 50% van 1.680 uur. Ga dan voor jezelf na hoeveel declarabele uren je kwijt bent per klant. Daarmee kom je niet alleen op een geschat aantal klanten, maar zelfs op een geschatte omzet.
Nogmaals, uren, aantal klanten, omzet: het zijn maar een paar van de punten waarop de Belastingdienst haar oordeel baseert.
Veel succes en vooral veel plezier!
Groeten, Renée