Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum
Home
 
U bent hier: Home Ontwikkelen

Ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden

Van iemand die geschikt is voor het freelancerschap hebben we een bepaald beeld. Dat is typisch iemand die... zelfstandig kan werken, flexibel is, of ondernemend in het leven staat. Maar hoe ontwikkel je zo'n houding? En hoe stimuleer je jezelf om nieuwe uitdagingen aan te gaan? Je hebt geen baas boven je die je hiertoe aanspoort. Ook dit zal uit jezelf moeten komen. Lancelots biedt een leidraad.

Bijscholen: je kennis opvijzelen

  • Zo nu en dan is het nodig dat je je kennis opfrist. Misschien heb je behoefte aan een verdiepende cursus over je vakgebied of wil je nu eens het fijne weten van verschillende acquisitietechnieken? Ook als freelancer is het slim om met enige regelmaat het klaslokaal op te zoeken.

Kernkwaliteiten: de juiste ondernemershouding aannemenOpgaande lijn

  • Hoe kan het dat de één een geboren ondernemer is en is de ander totaal niet? Het heeft te maken karakter, maar ook met bepaalde kwaliteiten die je zelf kunt ontwikkelen en versterken. Besteed daarom (weer) eens aandacht aan je zelfvertrouwen, assertiviteit en verantwoordelijkheidsgevoel. 

Kernvaardigheden: je freelancerscompetenties versterken

  • Als ondernemer heb je bepaalde vaardigheden nodig. Je moet kunnen overtuigen en jezelf kunnen presenteren. Om je bedrijf naar een hoger plan te tillen, is het goed om geregeld bij deze kernvaardigheden stil te staan. Waar liggen je sterke punten en wat kan beter?

Ondernemerschap: het juiste ondernemersleven leiden

  • Wie als freelancer werkt, is grotendeels op zichzelf aangewezen. Jij moet de discipline hebben om ’s ochtends aan de slag te gaan, jezelf te motiveren en je werk en privéleven zo te organiseren dat beide naar tevredenheid verlopen. Dat is niet altijd eenvoudig. Lancelots biedt een helpende hand.

Persoonlijkheidstypen: jezelf leren kennen

  • Ben je een perfectionist, groepswerker of avonturier? Met behulp van verschillende theorieën en modellen kun je inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid. Weten wat voor een type je bent, helpt je bij het ontwikkelen van je rol als ondernemer.

Samenwerken: goed samenwerken met anderen

  • Dat je freelancer bent, wil niet zeggen dat je altijd alleen werkt. De meeste freelancers werken juist met veel partijen samen.

http://www.lancelots.nl/ontwikkelen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren