Beste "Verhoven",
't Gaat niet helemaal goed met je overzichtje en dat is het gevolg van je nog onvoldoende inzicht in het geheel.
Het principe "afschrijvingen" pas je niet goed toe. Heel simpel gesteld zet je op "inventaris" je computerapparatuur, mits de aanschaf hiervan meer kostte dan € 450,- excl. BTW. Lag het aanschafbedrag lager, dan boek je de aanschaf op een kostenrekening, wat inhoudt dat je het spul dus in één keer/jaar afschrijft.
Afijn, uitgaande van het gegeven dat het om apparatuur gaat van meer dan het genoemde bedrag, boek je de totale waarde op "inventaris".
Hoe je vervolgens afschrijft, kun je o.a. hier lezen:
http://www.lancelots.nl/bedrijfsvoer...en-afschrijven
Wat je naar privé boekt, boek je op de rekening "privé-opnames" of hoe je 'm ook wilt noemen. Deze rekening is onderdeel van je Eigen Vermogen.
Jij bent geen personeel van je eigen zaak, je bent de eigenaar. Personeelskosten gaan dus pas spelen als en zodra je personeel in dienst hebt.
Omzet minus kosten = bruto winst.
Misschien is het handig om de eerste keer toch de ondersteuning van een adviseur in te roepen.
Ten eerste heb je dan niet de tijdsdruk van de deadline van 1 april (heb je overigens ook niet als je uitstel aanvraagt

), ten tweede heb je volgend jaar dan een mooi voorbeeld met cijfers die je makkelijk kunt relateren aan werkelijke gebeurtenissen. Het is immers je eigen bedrijf.
Je hebt dan ook nog eens een jaar de tijd waarin je een (ver)korte boekhoudcursus (puur gericht op ondernemers) kunt volgen. Die zijn er gratis en online, getuige deze
Google-zoekresultaten.
Je hebt helemaal gelijk: het is belangrijk dat een ondernemer inzicht heeft in de boekhouding van zijn of haar eigen bedrijf. Zelf de jaarstukken kunnen opmaken is echter geen vereiste. Dat je ze kunt lezen daarentegen weer wèl. Vind ik (maar de ondernemers die dat niet kunnen zijn ontelbaar ...).
Groeten, Renée