Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rene
In dat geval is het enige dat van belang is: klopt jouw praktijk nog redelijk met je antwoorden op het var-aanvraagformulier? Zo ja, dan is er niks aan de hand en kun je op basis van de VAR-WUO verder werken.
Zo nee, dan ben je verplicht dat te melden (in je VAR staat: "U moet ingrijpende en structurele veranderingen van uw omstandigheden die kunnen leiden tot een andere VAR, aan ons doorgeven") en kan op basis van je nieuwe antwoorden een andere VAR worden afgegeven. Dat zou een probleem kunnen opleveren bij je grote opdrachtgever.
Begrijp ik je hele verhaal goed dat je bij vraag 3e ("Verwacht u dat de inkomsten in het jaar waarvoor u de verklaring aanvraagt voor meer dan 70 % worden behaald bij een opdrachtgever?") 'nee' hebt geantwoord, terwijl de feitelijke situatie nu 'ja' wordt?
|
Ik heb mijn var verklaring automatisch gekregen, maar mocht dat niet het geval geweest zijn dan had ik toch nee ingevuld bij deze vraag. Normaalgesproken zit ik namelijk nooit zo lang bij 1 opdrachtgever, dus het is niet iets structureels. Dat 'structureel' is trouwens een vaag begrip in deze context. Voor mij is structureel in dit geval als het jaar op jaar gebeurd.
Daarbij is deze werkgever al een poos op zoek naar iemand die de functie in kan gaan vullen die ik nu vervul. Het is dus zeker niet iets wat elk jaar zo zal gaan. In het verleden werkte ik hooguit 20% bij deze opdrachtgever namelijk. Ze kampen nu dus met een tijdelijk personeelstekort.
Ik vind die 70% regeling zoiezo iets belachelijks. Als je voor een uitzendbureau werkt mag je jarenlang ergens zitten, zonder dat dit enig probleem oplevert.
Kijk, als je ontslag neemt bij je werkgever en vervolgens als zelfstandige voor hem gaat werken, jaar in jaar uit, dan is het een ander verhaal.
Het is nog steeds crisis (voor mij niet) maar voor sommige bedrijven wel, en dan zou ik zo'n bedrijf moeten laten zitten omwille van die 70% regeling die de bd ooit verzonnen heeft. Dat ben ik dus echt niet van plan.