Het is in elk geval zo dat als je een ww uitkering krijgt en toestemming om vanuit de startersregeling te gaan ondernemen en je stopt binnen 18 maanden met je bedrijf dan bestaat er een
herlevingstermijn, die is minimaal 18 maanden en kan langer zijn als je een lang arbeidsverleden hebt (grofweg krijg je 1 maand herlevingstermijn per arbeidsjaar)
Als je echter zonder ww aan te vragen gaat ondernemen dan geld de 26 uit 36 weken uit, dat betekent dat je op het moment van ww aanvraag minimaal 26 weken in loondienst gewerkt moet hebben over een periode van 36 weken. Effectief komt dat er op neer dat je dus binnen 10 weken na de start moet besluiten om te stoppen of doorgaan. dat is natuurlijk geen realistische termijn.
Aangezien jij aangeeft graag ww wilt ontvangen in de opstartfase als je nog niet genoeg verdient dan is de startersregeling een goed middel, die geeft je recht op een uitkering, die je dan wel na ca 2 jaar weer terug moet betalen als je teveel inkomen of positiever gezegd wel genoeg verdiend hebt om jezelf te onderhouden.
Ik zou dus als er een financieel verschil zit tussen optie 2 en 3 toch met de werkgever om tafel gaan zitten dat optie 3 ook geldig is terwijl je eerst de ww ingaat en vanuit de ww start.
Kortom zorg dat jij overtuigd bent dat je de meest gunstige regeling kiest en dat hoeft niet altijd de hoogste afkoopsom te zijn, gezien het feit of het recht op ww dat wel of niet blijft bestaan, dus bepaal je keuze ook op wat voor jou op langere termijn gunstig is.
de opties die je werkgever geeft laat wel zien dat ze maatwerk proberen te leveren voor diverse type werknemers en je hebt kans dat je best op bovenstaande word gewezen, maar ook kans dat ze dit helemaal niet weten. dat blijft altijd lastig met sociale plannen ze worden uitgevoerd door Personeelsmanagers die gericht zijn op werknemerschap en cao voorwaarden en (algemeen) ontslagrecht en lang niet altijd op ww regels en dit soort "nuance" verschillen