Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramon fincken
@Ontwerp:
scribd ipaper, interessant, maar het kan niet alles aan en is zover ik even zie publiekelijk voor iedereen te zoeken
|
Ja vind het ook interessant. Nadeel is vind ik dat ik al een paar keer met documenten lange wachttijden heb ervaren. Plus als je een document in zo'n klein schermpje hebt en je gaat inzoomen dan vind ik het ook niet te lezen. Neemt niet weg met snellere internetverbindingen enz, dat het leuk speelgoed is. Het heeft wel wat. Maar goed het moet ook practisch zijn en niet alleen op het eerste gezicht eye candy.
Ik zag gisteravond dat ze tevens een
API leveren. En als ik de informatie goed begrijp kun je het gehele Scribd platform (door hun) onafhankelijk installeren. Vind de website wel een beetje wennen en moeilijk om informatie in het begin te vinden. Vindt het wel iets om de ontwikkelingen van in de gaten te houden.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramon fincken
@Ontwerp:
2. Je kunt een pagina met publicatiedata (auteur, titel, isbn, korte samenvatting, etc) aanmaken met daarin een link naar de pdf publicatie of document.
>> Wil je dat echt doen? Je weet dat gebruikers dat een paar dagen doen en daarna niet meer. Dus dit moet je automagisch laten doen.
|
Gewoon database formuliertje aan hangen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramon fincken
@Ontwerp:
3. Je kunt ook pdf's converteren naar webpagina's.
>> Geen optie, want daar gaat vaak wat fout en het gaat niet alleen om PDF's
Idem " Andersom kan overigens ook dus webpagina's converteren on the fly naar pdf."
|
Dank voor de aanvullende informatie.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ramon fincken
|
Interessant spul. Als ik de
demo zie is het toch vrij basic en moet je nog een hoop spul zelf intypen zoals filetype en domein. Vind het jammer dat je dat niet kan configuren met bijvoorbeeld een meerkeuzemenu. Ook beetje jammer dat de online demo vergadering gepland staat voor oktober 2007...
Vraag me af of je het Google logo dan moet aanhouden (niks tegen google, maar als je x duizend euro betaald, dan neem ik aan dat je je eigen logo kunt bepalen.) De layout kun je wel zelf bepalen.
Een vergelijkbaar iets is
PicoSearch. Ik heb daar weleens een demo van geprobeerd. Op zich interessant spul. Wordt ook door een aantal profesionele bedrijven gebruikt.
Als je database resultaat er aan zou koppelen met dingen zoals auteursnaam en die linkable maken met relevante resultaten, een korte samenvatting en de zoektekst gehighlight dan zou je best een relaxte zoekfunctie hebben. Een mooi pdf, xls, etc icoontje ernaast. Externe links aangeven.
Zou ik wel opten voor een database formulier om alles in te voeren. Houd het lekker georganiseerd en kun je zo overstappen op een andere formaat als je wil. Ook makkelijker als je informatie met externen wil uitwisselen. Hoef je alleen maar even een query te runnen voor de juiste format. Gooi je die gewoon op een rss feed en presto. Je kunt de info automatisch exporteren/ importeren.