Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adine Versluis
Dat heeft dan weer gevolgen voor het wel of niet kunnen profiteren van belastingvoordeeltjes.
|
Adine, een opmerking met een soortgelijke strekking heb ik elders ook al gelezen. Het soort VAR heeft echter niets te maken met het wel of niet gebruik kunnen maken van ondernemersaftrekken!! Alleen het urencriterium is daarvoor leidend en - vanaf volgend jaar - het feit of de Belastingdienst je ziet als ondernemer (MKB winstvrijstelling).
Kortom: theoretisch kun je gezien worden als ondernemer (beslissing), (in eerste instantie) toch een VAR-row krijgen en vervolgens voldoen aan het urencriterium, waardoor je aanspraak kunt maken op de ondernemersaftrekken.
De VAR is in het leven geroepen voor het verschaffen van duidelijkheid m.b.t. de
Loonbelasting. Nou ja, duidelijkheid ....
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Paul71
Je opdrachtgever zal heus geen VAR verlangen als je een fulltime job hebt.
|
Een (slimme) opdrachtgever zal in deze situatie
juist een VAR-verklaring verlangen en niet zo maar eentje. Alleen een VAR-WUO (of een VAR-dga) vrijwaart de opdrachtgever van de plicht tot het inhouden van Loonheffing.
Krijg je echter van de Belastingdienst een VAR-row en wil de opdrachtgever toch met je in zee, dan is het vervolgens zíjn probleem. (Als je een VAR-loon krijgt en je mag van de opdrachtgever facturen sturen, dan is er aan de zijde van de opdrachtgever sprake van een substantieel en risicovol gebrek aan kennis.
)
Groeten, Renée